Narozeninová čokoláda s reliéfem se sušeným ovocem a s mandlemi - originální dárek k narozeninám! Na čokoládu uvedeme věk + krátký text (nebo pouze krátký text) dle vašeho přání.  - Věk a krátký text prosím uveďte do poznámky u produktu a následně zvolte druh čokolády (mléčná, hořká, bílá). - Na čokoládě je možné měnit pouze text v červeně vyznačené části (viz fotografie níže). - Text “Vše nejlepší” je na čokoládě uveden VŽDY.  - Pro slovenské zákazníky můžeme uvést text: "Všetko najlepšie"... Celý popis

Koupit za 605 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Narozeninová čokoláda s reliéfem se sušeným ovocem a s mandlemi - originální dárek k narozeninám! Na čokoládu uvedeme věk + krátký text (nebo pouze krátký text) dle vašeho přání. 

- Věk a krátký text prosím uveďte do poznámky u produktu a následně zvolte druh čokolády (mléčná, hořká, bílá).

- Na čokoládě je možné měnit pouze text v červeně vyznačené části (viz fotografie níže).

- Text “Vše nejlepší” je na čokoládě uveden VŽDY. 

- Pro slovenské zákazníky můžeme uvést text: "Všetko najlepšie" (požadavek prosím uveďte do poznámky u produktu).

- Výroba čokolády trvá cca 14 dní.

- Je nutná platba předem, zboží není možné zaslat na dobírku.

Čokoláda je vyrobená ručně z těch nejlepších ekvádorských kakaových bobů, slazená třtinovou šťávou panelou. Navíc je čokoláda posypaná mandlemi a sušeným ovocem v natural kvalitě.

Složení: kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva Panela Bio, sušené mléko, sušené ovoce: mochyně peruánská, mango, ananas, banán + mandle.

Hmotnost: 300g
Rozměr čokolády: 123x180x10 mm
Baleno v dárkové krabičce.

Narozeninovou čokoládu můžeme na přání vyrobit i ve variantě bez sušeného ovoce a mandlí.

BÍLÁ ČOKOLÁDA 40% s reliéfem, sušeným ovocem a mandlemi

Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela, kakaové boby, sušené ovoce: mochyně peruánská, mango, ananas, banán + mandle. Obsah kakaového másla minimálně 40%. Obsahuje alergen - mléko.

Bílá čokoláda obsahuje 40% kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Panela je ztuhlá třtinová šťáva v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu, která ji dává lehce medovou příchuť.

Vyzkoušejte naši bílou čokoládu, nechte ji rozpustit na jazyku a Vaše chuťové buňky objeví zcela novou chuť bílé čokolády s jedinečným aroma. 

MLÉČNÁ ČOKOLÁDA 51% s reliéfem, sušeným ovocem a mandlemi

Složení: Kakaové boby, panela, sušené mléko, kakaové máslo, sušené ovoce: mochyně peruánská, mango, ananas, banán + mandle. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%. Obsahuje alergen - mléko.

Mléčná čokoláda jemné chuti s  příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla.

Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají. 

Mléčná čokoláda 51%  získala prestižní ocenění „Zlatá Salima 2014“ a „Výrobek OK 2014“ (výrobek Olomouckého kraje).

HOŘKÁ ČOKOLÁDA 75% s reliéfem, sušeným ovocem a mandlemi

Složení: Kakaové boby, panela, kakaové máslo, sušené ovoce: mochyně peruánská, mango, ananas, banán + mandle. Reliéf z bílé čokolády obsahuje mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 75 %. Obsahuje alergen - mléko.

Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melangéru a přidaným kakaovým máslem. Čokoláda je slazena panelou. 

O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

 

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Čokoládovna Troubelice
Hmotnost 300 g
Druh čokolády hořké