Matcha - zelený čaj Čaj matcha je jednou z japonských specialit, původem z Číny, kde obliba tohoto čaje postupně opadala. Dnes je matcha pěstována a zpracována v nejrůznějších asijských zemích. Jedná se o druh zeleného čaje, který se získává z nejjemnějších listů. Tento čaj poprvé používali buddhističtí mniši. Po příchodu do Japonska, ve 12. století, se používal výhradně pro ceremoniální účely u císařského dvora. Vaření a pití tohoto vyjímečného čaje je umění předávané z generace na generaci. Alternativní... Celý popis
Koupit za 441 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Matcha - zelený čaj
Čaj matcha je jednou z japonských specialit, původem z Číny, kde obliba tohoto čaje postupně opadala. Dnes je matcha pěstována a zpracována v nejrůznějších asijských zemích. Jedná se o druh zeleného čaje, který se získává z nejjemnějších listů. Tento čaj poprvé používali buddhističtí mniši. Po příchodu do Japonska, ve 12. století, se používal výhradně pro ceremoniální účely u císařského dvora. Vaření a pití tohoto vyjímečného čaje je umění předávané z generace na generaci.
Alternativní názvy: matcha tea, mačča
Složení: 100% zelený čaj rozemletý na jemný prášek
Chuť: chuť je jemná, lehce nasládlá s minimálním náznakem trpkosti
Zpracování: čtyři týdny před každoroční sklizní jsou čajové plantáže zastíněny plachtami, eliminuje se tak až 90 % přirozeného světla. Rostliny rostou v podstatě ve tmě a chybějící světlo kompenzují nadměrnou produkcí chlorofylu. Právě chlorofyl zajistí smaragdově zelenou barvu. Nejlepší ručně sbírané čajové listy se pak spaří, usuší a nařežou, aby se odstranily žilky a stonky. Usušené listy se pak skladují v mrazicím boxu, aby se po celý rok zajistila stálá kvalita. Takto zpracovaný čaj se nazývá tencha. Čajové listy se poté namelou na žulových mlecích kamenech.
Pozitivní účinky:
zlepšuje paměť
pomáhá při hubnutí
obsahuje 100krát větší množství zdraví prospěšných antioxidantů než ostatní zelené čaje
snižuje zápach z úst
podporuje dlouhověkost
má detoxikační vlastnosti
Použití: využití je různorodé, pro přípravu teplých a studených nápojů, koktejlů, pekařských výrobků, čokolády, zmrzliny, těstovin
Doporučená denní dávka by u dospělého člověka neměla přesáhnout 12g.
Příprava čaje: 2,5g prášku zalijte 250 ml horké vody o teplotě 70-80°C. Míchejte rychlým pohybem, dokud se prášek nerozpustí a neobjeví se pěna. Na míchání se doporučuje bambusová metlička.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Čaj matcha je jednou z japonských specialit, původem z Číny, kde obliba tohoto čaje postupně opadala. Dnes je matcha pěstována a zpracována v nejrůznějších asijských zemích. Jedná se o druh zeleného čaje, který se získává z nejjemnějších listů. Tento čaj poprvé používali buddhističtí mniši. Po příchodu do Japonska, ve 12. století, se používal výhradně pro ceremoniální účely u císařského dvora. Vaření a pití tohoto vyjímečného čaje je umění předávané z generace na generaci.
Alternativní názvy: matcha tea, mačča
Složení: 100% zelený čaj rozemletý na jemný prášek
Chuť: chuť je jemná, lehce nasládlá s minimálním náznakem trpkosti
Zpracování: čtyři týdny před každoroční sklizní jsou čajové plantáže zastíněny plachtami, eliminuje se tak až 90 % přirozeného světla. Rostliny rostou v podstatě ve tmě a chybějící světlo kompenzují nadměrnou produkcí chlorofylu. Právě chlorofyl zajistí smaragdově zelenou barvu. Nejlepší ručně sbírané čajové listy se pak spaří, usuší a nařežou, aby se odstranily žilky a stonky. Usušené listy se pak skladují v mrazicím boxu, aby se po celý rok zajistila stálá kvalita. Takto zpracovaný čaj se nazývá tencha. Čajové listy se poté namelou na žulových mlecích kamenech.
Pozitivní účinky:
zlepšuje paměť
pomáhá při hubnutí
obsahuje 100krát větší množství zdraví prospěšných antioxidantů než ostatní zelené čaje
snižuje zápach z úst
podporuje dlouhověkost
má detoxikační vlastnosti
Použití: využití je různorodé, pro přípravu teplých a studených nápojů, koktejlů, pekařských výrobků, čokolády, zmrzliny, těstovin
Doporučená denní dávka by u dospělého člověka neměla přesáhnout 12g.
Příprava čaje: 2,5g prášku zalijte 250 ml horké vody o teplotě 70-80°C. Míchejte rychlým pohybem, dokud se prášek nerozpustí a neobjeví se pěna. Na míchání se doporučuje bambusová metlička.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Hmotnost | 500 g |