Paderno pařák 24 cm

0 %
(0 hodnocení)

Pařákový hrnec má široké využití – poslouží k přípravě tradičních českých knedlíků, ovocných knedlíků, zeleniny a dietních pokrmů. Pomůže udržet vařené přílohy v teplém stavu po nezbytně dlouhou dobu. Může zastoupit konvektomat při vaření pokrmů v páře. Stejně jako ostatní hrnce značky Paderno, i tento je vyroben z nerezové oceli (18/10- 18% Chrom, 10% Nikl), je jemně satinovaný a má velká ucha zabraňující snadnému vyklouznutí z rukou. Nabízíme ve třech velikostech v rozmezí 240-320 mm průměru.... Celý popis

Koupit za 2 142 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Pařákový hrnec má široké využití – poslouží k přípravě tradičních českých knedlíků, ovocných knedlíků, zeleniny a dietních pokrmů. Pomůže udržet vařené přílohy v teplém stavu po nezbytně dlouhou dobu. Může zastoupit konvektomat při vaření pokrmů v páře. Stejně jako ostatní hrnce značky Paderno, i tento je vyroben z nerezové oceli (18/10- 18% Chrom, 10% Nikl), je jemně satinovaný a má velká ucha zabraňující snadnému vyklouznutí z rukou. Nabízíme ve třech velikostech v rozmezí 240-320 mm průměru.

Výhody vaření v páře

Kromě výborné chuti je vaření v páře jeden z nejlepších způsobů tepelné úpravy jídel. V potravinách totiž při něm zůstává zachována většina vitamínů a minerálních látek, které se při jakémkoli jiném způsobu úpravy mohou být zničeny. Například zelenina, která je připravená v páře, se od té klasicky vařené ve vodě liší na první pohled. Stačí porovnat barvu a hned vám je jasné, že pára jednoduše vítězí. Barvy jsou svěží, jakoby zelenina téměř tepelnou úpravou neprošla. Na talíři tedy samozřejmě taková zelenina vypadá daleko lákavěji než vařená či pečená. Při vaření je navíc velká většina vitaminů buď zničena, nebo se uvolní do vody, což při vaření v páře prakticky nehrozí a ztráty vitamínů i minerálních látek jsou v porovnání s ostatními úpravami zcela minimální.

Jde to i bez tuku

Tím však výhody nekončí. Za další plus můžeme považovat fakt, že při vaření v páře nepotřebujeme používat tuk či olej. Jídlo je tak nejen dietní a lehce stravitelné, ale neobsahuje žádnou prázdnou energii navíc. Při dochucování se však doporučuje přidat například trochu olivového oleje, či kousek másla, aby se zejména vitamíny rozpustné v tucích v těle mohly lépe využít. Tímto způsobem však oleje spotřebujete daleko méně než běžným způsobem.

Snadno a rychle

Vaření v páře je ale výhodné i z hlediska úspory času. Příprava je rychlejší a šetří tedy váš čas i energii. Jídlo se nepřipálí a nemusíte být celou dobu ve střehu u „plotny“.
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 1.17 kg
Průměr 24 cm
Provedení výrobku hrnce
Výrobce Paderno
Výška 15 cm

Podobné produkty